0 артикула

Категории с падащо меню

Acer демонстрира силно влечение към гейминга и на CES 2017

Дата: 2017-03-29

Подобно на много други компании и тайванският производител на компютърна техника Acer набляга сериозно на геймърските решения през последните години, а марката определено има какво да покаже и на изложението CES 2017.

Безспорно най-впечатляващото решение, показвано от компанията във Вегас, е ноутбукът Acer Predator 21X, който се отличава с огромна производителност и не по-малко внушителни размери и тегло (около 8 кг). Последното поставя под съмнение преносимостта на машината, но не и нейното представяне в игрите, което би трябвало да е безупречно с най-новите Intel Core i7 процесори, до 64 GB DDR4 RAM памет, до четири SSD устройства за съхранение (две от които са свързани чрез NVMe PCIe) с капацитет до 512 GB всяко, и две видеокарти NVIDIA GeForce GTX 1080 X, работещи в SLI режим.

Отбелязване заслужава също извитият 21-инчов дисплей на лаптопа, базиран на IPS матрица и с резолюция 2560×1080. Сред другите особености на Predator 21 X са също наличието на сензор за движението на очите Tobii, механична клавиатура с настройваемо осветяване, 4 тонколонки, два субуфера и могъща система за охлаждане с пет вентилатора.

Както може да се очаква,цената също си я бива – когато излезе на пазара през февруари, гореописаната система ще се предлага за внушителните $8999 (за САЩ).

Източник: pcworld.bg