0 артикула

Категории с падащо меню

Най-новата екшън камера на Sony има оптична стабилизация и снима 4К видео

Дата: 2016-09-12

За няколко години серията камери Action Cam на Sony успя да си спечели име на достойна алтернатива на GoPro, а най-новото устройство в нея успява да направи голяма крачка напред, като предложи куп нови функции. Моделът с име FDR-X3000R отново заснема 4K видео при 30fps, но то вече ще е много по-стабилно благодарение на добавената система за оптична стабилизация, която е като тази в камерите Handycam. Устройството е снабдено с подобрен широкоъгълен обектив Zeiss Tessar и залага на нов 1/2,5” 8,2M Exmor R CMOS сензор, който изпраща уловената информация към процесор Bionz X.

Камерата може да записва и 1080p видео с кадрова честота 120 fps, което е удобно за създаване на клипове със забавен каданс. Устройството е устойчиво на водни пръски, но ако се комбинира със специален калъф, може да бъде потопено на дълбочина до 60 метра. Добавено е ново меню за управление, възможност за разпознаване на лица и режим за автоматично създаване на клипове с акценти от заснетото видео. Камерата е комбинирана с ново Live View дистанционно.

Характеристики, които са доказано популярни в съществуващите екшън видеокамери, са запазени и в новия модел. Това включва избор на „широк“, „среден“ и „тесен“ ъгъл на зрителното поле и плавно мащабиране (до 3х), като и двете могат да бъдат променени по време на запис.  Новата екшън видеокамера разполага и с вградено гнездо за статив, което осигурява стабилност при прикрепяне към различни аксесоари, без нужда от адаптер. Входовете са разположени на гърба за лесно свързване с HDMI, Micro USB или външен микрофон.

Източник: mobilebulgaria.bg и digital.bg